Pretekli dogodki

Koncert poezije - Anja Zag Golob & Drago Ivanuša

Petek, 11 junij 2021 at 18:00

Velika dvorana Družbenega doma, Prevalje

Vstop prost

Koncerti

Vabilo na KONCERT - da ne da ne bo več prišla da ne bo da me žge...

Prvi koncert po več kot letu dni premora začenjamo z enim izmed najboljših umetniških projektov leta 2020.

Poezija Anje Golob je glasba. Glasba Draga Ivanuše je poezija. Skupaj sta koncert. Globina neba.

Anja Golob je na Prevaljah rojena slovenska pesnica, urednica, kritičarka, drgamaturginja in prevajalka.

Doslej je objavila štiri samostojne pesniške zbirke v slovenščini, eno v nemščini v sodelovanju z Nikolaiem Voglom, ponatis prvih treh zbirk v eni knjigi ter dve zbirki v nemškem in eno v hrvaškem prevodu, izbore pesmi in drugih besedil v številnih slovenskih in tujih medijih ter okoli sedemsto petdeset odrskih kritik. Je prejemnica številnih nagrad.

Kritiško sito 2020 za najboljšo slovensko knjigo minulega leta po izboru literarnih kritičark / kritikov in Nagrada za najbolje oblikovano knjigo (leposlovje:poezija) na SKS 2019
- da ne da ne bo več prišla da ne bo da me žge da se odganjam a ne dorase ne požene korenin ne stebla listov ne zacveti uvene da ne pride več da so vse vse to kar je retuširani plakati dvanajst barv izmozgani ljudje na avtobusih krakajoče ptice zvoki brez terc preosvetljene noči butajoče ob nasipe juter dolgo dolgo prazna dolgo lobanja in da je vse vse to kar je kar je da me žge da več ne pride da ne pride več da ne(2019)

Jenkova nagrada 2016 za najboljšo slovensko pesniško zbirko v minulih dveh letih — Didaskalije k dihanju (2018)

Jenkova nagrada 2014 za najboljšo slovensko pesniško zbirko v minulih dveh letih — Vesa v zgibi (2013)

Drago Ivanuša je skladatelj filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar. Je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev.

Od leta 1991 je ustvaril glasbo za okoli sto trideset gledaliških in plesnih predstav, 23 filmov ter tudi številne samostojne kompozicije za komorne skupine in orkester.

Nastopil je na nekaterih pomembnejših svetovnih glasbenih festivalih. Za gledališko in filmsko glasbo je prejel tudi več nagrad (dve nagradi Vesna na Slovenskem filmskem festivalu leta 2004 in 2010, Zlata ptica na področju gledališke in filmski glasbe leta 1999, AGRFT nagrado Zlatolaska leta 2002 ter dve nagradi za najboljšo glasbo na Slovenskem oglaševalskem festivalu SOF v letih 2000 in 2003.

Pretekli dogodki

Glasbeni utrinki - Pobarvajmo svet

četrtek, 17 junij 2021
9.00 - pred Vrtcem Krojaček Hlaček Prevalje 9.50 - Pred OŠ Franja Goloba Prevalje 10.30 - Pred...

O Nas

Kulturno Društvo Mohorjan

Na Fari 44

2391 Prevalje