Zbori

Spletna stran KAPZ Mohorjan

Koroški akademski pevski zbor Mohorjan prihaja s Prevalj in deluje v okviru KD Mohorjan, šteje 35 članov. Prvih šest let je zbor vodil Marjan Berložnik, leta 2005 pa ga je prevzela Helena Buhvald. Leta 2018 je zbor prevzel Uroš Jurgec, ki ga vodi še danes.

Leta 2007 in 2008 so se udeležili regijske revije »Sozvočenja«, kjer so obakrat prejeli nagrado kot obetaven mlad zbor, leta 2010 pa so bili izbrani za najboljši zbor v svoji regiji. Izobraževali so se pod vodstvom Sebastjana Vrhovnika leta 2008 in Martine Batič leta 2009. Novembra 2009 se je zbor udeležil regijskega zborovskega tekmovanja ter osvojil zlato priznanje, nagrado za najboljši mešani zbor ter najboljšo izvedbo pesmi, napisane v 20. stoletju do danes, prav tako je zbor zlato priznanje osvojil na regijskem tekmovanju novembra 2011.

Zbor se je aprila 2012 prvič udeležil državnega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru ter osvojil srebrno plaketo ter priznanje za najboljši debitantski zbor in perspektivno mlado dirigentko. Prav tako je zbor aprila 2012 tekmoval na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi in osvojil zlato plaketo in 3. mesto v kategoriji mešanih zborov a capella.

Zbor vsako leto priredi dva samostojna koncerta, sodeluje pa še na številnih drugih prireditvah, revijah in koncertih po Sloveniji ter posega po tujem in domačem repertoarju. Bistveno poslanstvo zbora pa je predvsem ohranjanje veselja do kvalitetnega petja med mladimi Korošci.

 

O Nas

Kulturno Društvo Mohorjan

Na Fari 44

2391 Prevalje